Google sprer skadelig programvare

Google sprer skadelig programvare

Google er blant verdens fem største kilder til skadelig programvare, viser ferske tall.

Ferske tall fra gruppen Stopbadware.org viser at Kina nå er den primære kilden til skadelig programvare. Nettverk basert i Kina er vertskap for mer enn halvparten av de farlige nettstedene gruppen har undersøkt. Men Googles tilstedeværelse blant de fem øverste på listen er kanskje bemerkelsesverdig, i og med at det er Google selv som leverer rådataene til Stopbadware.orgs oversikt.

Årsaken til at Google nå er inne på topp fem-listen over cyber-synderne, er ifølge Computerworlds nyhetstjeneste at svindlere og kriminelle i stadig økende grad bruker Googles Blogger-tjeneste til å spre spionprogramvare og annet herk. At tjenesten er gratis, og at man kan lenke til hva som helst, utnytter skurkene til sin fordel.

Verst i mars

- De skaper store mengder gratis blogger som inndeholder farlige linker og i noen tilfeller ondsindet kode, sier Maxim Weinstein, leder av Stopbadware.org.

I mars utgjorde Google det verste nettverket av badware, ifølge Stopbadware.orgs tall. Alle de andre fire nettverkene var fra Kina, ledet an av et nertverk fra China Telecom, med 48 834 infiserte nettsteder. Google hadde til sammenligning 4 261 infiserte nettsteder i mai.

De fleste ondsinnede Blogspot-siter blir funnet og tatt ned i løpet av en dag, ifølge Weinstein. Google svarer ikke på henvendelser om å kommentere tallene, men ifølge Weinstein er virksomheten blitt svært opptatt av å holde antall infiserte nettsteder nede.

Les om:

Sikkerhet