Google: - Unnskyld, Thon

Google: - Unnskyld, Thon

Ber om møte med Datatilsynet for å skape dialog, etter knallhard kritikk.

Fire dager etter at Computerworld skrev om Datatilsynets misnøye med Google, som ikke har svart på gjentatte henvendelser, fikk tilsynet endelig svar i et brev fra Googles strategisjef i Norden, David Mothander.

I brevet vedgår Mothander at kontakten mellom Google og tilsynet har vært for dårlig, og han beklager at tilsynet ikke har fått svar slik det er rimelig å forvente.

Les saken her: - Datatilsynet skuffet over Google

Med ønske om å få til en bedre dialog skriver Mothander at han prioriterer å få på plass sterkere kontaktpunkter for tilsynet hos Google i fremtiden, og han foreslår også et personlig møte for å diskutere saken.

Mothander gjør også rede for Googles utgangspunkt når det gjelder personvernspørsmål på bloggtjenesten Blogger, som jo var problemstillingen Datatilsynet ville ha svar på til å begynne med.

Han skriver at Googles første prioritet er et ansvar overfor brukerne om å tilby en plattform hvor folk kan bruke ytringsfriheten sin uten å være redd for at deres identitet skal bli avslørt, og trekker frem autoritære regimer som Iran og Myanmar som eksempler der tjenester som Blogger og Youtube ofte er den eneste muligheten folk har til å ytre seg fritt.

- Skyver ytringsfriheten foran seg

Datatilsynets direktør, Bjørn Erik Thon, sier til Computerworld at han er tilhenger av anonymitet på nettet, men at han opplever at Google skyver argumentet om ytringsfrihet foran seg, også når det gjelder problemstillingen med å få fjernet blogginnhold som er personkrenkende eller på andre måter kan skape problemer for enkeltpersoner.

- Erfaringene fra Slettmeg.no viser at når eieren av en blogg for eksempel får en melding fra en moderator om at de har tråkket noen på tærne med innhold de har lagt ut på bloggen sin, så fjerner de gjerne det krenkende innholdet, sier Thon.

Han er glad for at Google i alle fall stiller seg positive til å bedre dialogen med Datatilsynet, og håper det etter hvert kan resultere i mer fleksible mellomløsninger hos Google som gjør slike problemstillinger kan løses på en bedre måte.

- Vi har foreløpig ikke fastsatt noe møtetidspunkt, men det skal vi få til over nyttår, sier Thon.

Les om:

Sikkerhet