Google verst i verden

Google verst i verden

Søkeselskapet Google ligger dårligst an når det gjelder personvern på nettet , mener Privacy International.

En personverngruppe refser Google i en ny rapport. Ifølge Privacy International ligger Google nederst på listen når det gjelder personvern på nettet.

LES OGSÅ: Slik beskytter du deg mot Google

Gruppen har fulgt 23 nettselskapet over seks måneder. De kom frem til at alle de andre selskapene i undersøkelsen hadde bedre personvernvilkår enn Google. Selskapet "overvåker forbrukere og er fiendtlig til personvern ".

Blant de andre selskapene er Microsoft og Yahoo. Begge havner bare så vidt foran Google, og gjør heller ikke en bra jobb, ifølge gruppen. Men det er Google som skårer negativ på alle punkter.

- Vi er klar over at det å plassere Google helt nederst er kontroversielt, men gjennom vår forskning har vi funnet at Googles tilnærming av personvern er verre enn alle andre, skriver forskningsgruppen i sin rapport.

Definitiv rapport

Gruppen er mest oppgitt over alle dataene Google samler over brukernes nettvaner, uten at dette kobles til noen form for personvern.

- Google får innsyn i brukernes veldig private valg og interesser, og vi mener dette bør kobles til brukerkontroll og personvern. Men ingen av disse ligger i Googles løsninger, ifølge forskere.

Privacy International vil avrunde prosjektet i september med en definitiv rapport. Google har, ifølge IDG nyhetstjene, hittil ikke ville kommentere personverngruppens funn.

LES OGSÅ: - Google lager spionvare

Sikkerhet