Google vil kjøpe vanene dine

Google vil kjøpe vanene dine

Google betaler deg gavekort fra Amazon for å snoke på surfevanene dine.

Ved å laste ned en tilleggsmodulen Screenwise i Chrome kan du dele informasjon om surfevanene dine med Google, skriver Computerworld Danmark.

Til gjengjeld får du gavekort verdt rundt 30 kroner (5 dollar) til bruk i nettbutikken Amazon når du installerer modulen.

I tillegg får du et nytt gavekort av samme verdi hver tredje måned.

Brukerundersøkelse

Prosjektet skal hjelpe Google med å «forbedre produkter og tjenester», og hjelpe til å forbedre brukeropplevelsen på nett, skriver selskapet på nettsidene til Screenwise.

- Som mange andre nett- og medievirksomheter gjennomfører vi brukerundersøkelser for å kunne betjene kundene våre bedre gjennom å lære mer om folks medieforbruk, på nett og andre steder, heter det i en melding fra Google.

Det eneste kravet Google stiller er at du må er over 13 år gammel. Mindreårige må ha tillatelse fra foreldre eller foresatte.

Sunn skepsis blant personvernere

Visse detaljer i Googles informasjon om Screenwise antyder at modulen kan la Google spore detaljer i bruksadferd, bemerker David Jacobs i personvernorganisasjonen Electronic Privacy Information Center.

Meldingen fra Google sier nemlig at Google ikke bare vil spore hvilke nettsteder du besøker, men øgså "hvordan du bruker dem". Screenwise kan for eksempel potensielt spore musebevegelser, og ikke bare lenkeklikk.

Men alt er ikke nødvendigvis negativt, påpeker Justin Brookman ved personvernorganisasjonen Center for Democracy and Technology.

Det er tross alt frivillig å delta i prosjektet, og Google har fortsatt et godt rykte når det gjelder å beskytte personvern og personlig informasjon som lagres i selskapets mange nettjenester.

- Google vil gjerne ha tilgang til alle detaljene nå. Det er et godt tegn at de sier det skal skje på sfivillig basis, sier Brookman.

Les om:

Sikkerhet