Google vil sikre Android bedre

Google vil sikre Android bedre

Kjøper opp sikkerhetsteknologi som skal gjøre Android mer bedriftsvennlig.

Selv om iPhone og Android i stor grad har tatt over både i privat- og bedriftsmarkedet, er det noen områder hvor den gamle bedriftskjempen Blackberry har et fortrinn.

For mens Google i stor grad har konsentrert seg om å gjøre Android enklere og mer tiltalende å bruke for konsumentene, har Blackberry hele tiden konsentrert seg om smarte og sikre bedriftsløsninger.

Et av de viktigste elementene i så måte er muligheten for å dele telefonen inn i et privat- og et bedriftsområde, og kryptere sistnevnte tungt. Slik har man klart å skille private data fra sensitive data som brukes i jobbsammenheng.

Samsung lanserte en tilsvarende løsning på et knippe av sine Galaxy-produkter i fjor. Funksjonen, kalt Knox, lagrer private data og bedriftsdata på hvert sitt område, og det er ikke mulig å overføre data fra bedriftsområdet til privatområdet.

Snart for alle?

Problemet har vært at dette altså kun har vært tilgjengelig på noen utvalgte Samsung-telefoner, mens Android-brukere flest har en salig blanding av private bilder og musikk på den ene siden og data man bruker i jobbsammenheng på den andre. Sistnevnte burde gjerne hatt et par ekstra lag med sikkerhet rundt seg.

Med oppkjøpet av Divide, et selskap som konsentrerer seg om å lage løsninger for BYOD (bring your own device), kan det se ut til at Google har planer om å ta bedriftssikkerhet på alvor.

Det var mandag at Divide kunne melde at de har inngått en avtale om oppkjøp med Google, og at selskapets ansatte skal gå inn som en del av Googles Android-avdeling. Google har enn så lenge ikke kommentert oppkjøpet, og ingen av selskapene vil si noe om detaljene i avtalen.

Divide var tidligere kjent som Enterproid, og Google har etter alt å dømme hatt selskapet i kikkerten en god stund. Selskapet fikk blant annet spyttet inn 12 millioner dollar i frisk kapital fra Google Ventures i fjor høst.

Til Android og iOS

Selskapet leverer allerede løsninger både til iOS og Android, en løsning som virker mye på samme måte som Samsung Knox og Blackberry Balance. Målet er at det skal være enkelt for brukeren å skille mellom det man gjør på jobb, og det man gjør på fritiden, hvor førstnevnte er kryptert og sikret.

- De ansatte har muligheten til å bruke telefonen som de vil privat, samtidig som de har tilgang til en samling bedriftsrettede apper for å kunne jobbe når de er på farten, står det forklart på selskapets nettsider.

Divide tilbyr to varianter av sine programvare, en enkel gratisversjon, og en betalversjon med administrasjonsmuligheter. I forbindelse med oppkjøpsmeldingen meddelte Divide at de vil fortsette å utvikle programvaren de allerede har, og at eksisterende brukere ikke vil merke noe forskjell på tjenestens funksjonalitet.

Google tilbyr allerede et solid utvalg bedriftsrettede apper, inkludert Gmail, Drive og Hangouts med tilpassningsmuligheter og mulighet for å bruke egne domenenavn. Med oppkjøpet av Divide kan det se ut til at Google ønsker å utvide satsingen både på bedriftsapper og på sikkerhet.

Sikkerhet