Gratis Mac-antivirus fra Sophos

Gratis Mac-antivirus fra Sophos

- Mac-brukere er ikke spesielt flinke på sikkerhet, sier sikkerhetsselskapet Sophos. Nå tilbyr de gratis hjelp.

Svært få av verdens 50 millioner Mac-brukere har valgt å gå til anskaffelse av et antivirusprogram. Det henger sammen med at det fortsatt ikke finnes noen rendyrkede virus til Mac-plattformen.

Trojanere er imidlertid en annen sak, og antallet angrep via denne metoden er stadig økende. Som Mac-bruker kan det derfor lønne seg å være føre var og installere et antivirusprogram.

En nykommer på markedet kommer fra sikkerhetsselskapet Sophos, som nå har lansert gratisprogrammet «Sophos Anti-Virus Home Edition for Mac». Programmet ligger i bakgrunnen og beskytter mot ondsinnet programvare, inkludert både Mac- og Windows-spesifikke trusler som trojanere, virus, ormer og spionprogrammer, skriver Macworlds nyhetstjeneste.

- Mange som bruker Mac hjemme er ikke spesielt flinke med sikkerhet på sine Mac-er. Ved å tilby et gratisprogram håper vi at dette oppmuntrer Mac-brukere til å beskytte maskinene sine og sørge for at de er like vakre innvendig som utenpå. Vi har laget dette programmet slik at det er brukervennlig, enkelt å installere og kjører i bakgrunnen, sier Carole Theriault i Sophos.

I en nylig undersøkelse fra Sophos om holdninger hva gjelder Mac-sikkerhet, hvor 640 personer var med, kom det frem at 95 prosent mente at Mac-plattformen kom til å bli mer utsatt for sikkerhetstrusler i fremtiden. Apples økende markedsandel gjør plattformen mer attraktiv for hackere og nettkriminelle.

Systemkravet for Sophos nye antivirusprogram er en hvilken som helst Mac med OS X 10.4 Tiger eller senere. Programmet er gratis for hjemmebruk. Last ned programmet her.

Sikkerhet