Gratis Mac-beskyttelse

Gratis Mac-beskyttelse

F-Secure tilbyr seks måneders gratis virusbeskyttelse.

Sikkerhetsfirmaet F-Secure lanserer nå sitt første beskyttelsesprogram for Mac og tilbyr gratis seks-måneders deltakelse i betatestingen av Mac Protection.

Programmet er utviklet for å ta vare på sikkerheten uten å bremse ytelsen, hevder F-Secure.

Blomstrende Mac-marked

Apple begynner å få så stor markedsandel at flere av sikkerhetsfirmaene som tidligere har holdt seg unna Mac, nå kaster seg over det blomstrende Mac-markedet.

F-Secure medgir at Mac-er fortsatt er tryggere enn Windows-pc-er, men samtidig øker sikkerhetstrusselen mot Mac i takt med den økende markedsandelen, mener selskapet.

– En stadig voksende andel av F-Secures kunder lever i husholdninger som både bruker pc-er og Mac-er. Sikkerhetstrusselen mot Mac-er øker i takt med Macs økende markedsandel. Det er allerede flere trojanere og bakdører klare som kan infisere ubeskyttede Mac-er, fastslår Dag Arne Jerstad, norgesansvarlig i F-Secure.

Mac Protection

Teamet som utvikler F-Secure Mac Protection, har flere års erfaring med UNIX-baserte operativsystemer. Produktet gir allerede ypperlig nåtidsbeskyttelse mot alle Mac-baserte trusler uten at maskinen blir tregere, hevder F-Secure. Dette er det første naturlige skrittet i utviklingen av en omfattende sikkerhetsløsning for Mac, sier selskapet i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Kritiserer Snow Leopard-sikkerhet

F-Secure Mac Protection avdekker og fjerner automatisk ondsinnet Mac-programvare. Automatiske oppdateringer skal sikre konstant beskyttelse mot endringene i trusselbildet.

En av de andre egenskapene er en brannmurintegrasjon som automatisk kobler inn OS X-brannmuren, dersom den blir koblet fra. I tillegg finnes det en «panikknapp» som i en krisesituasjon straks blokkerer all nettrafikk unntatt serveroppdateringer.

F-Secure Mac Protection kan lastes ned via selskapets betaprogramsider, som du finner her .

Deltakerne i betaprogrammet får et gratis seksmåneders-abonnement med automatisk database- og versjonsoppdateringer. De får også mulighet til å påvirke det endelige produktet og får premiering for gode forslag, opplyser F-Secure.

Les om:

Sikkerhet