Gratis overvåkings-verktøy blir enda bedre

Gratis overvåkings-verktøy blir enda bedre

IT Desktop 3.0 fra Spiceworks er utviklet for å administrere nettverk med opp til 250 enheter, og inneholder dessuten mange nye funksjoner.

Spiceworks IT Desktop 3.0 er et forholdsvis lite og hendig verktøy som med versjon 3.0 blant annet utstyres med funksjonalitet som lar kundene holde styr på sine bortsatte tjenester, enklere navigere data på administrerte enheter og enklere kunne se tidligere utførte tjenester.

Produktet har ellers fått en inventarliste som viser hvilke «software-as-a-service»-tjenester som bedriften benytter seg av. Programvaren vil vise elementer som kostnader, relaterte datoer, helpdesk-tickets, driftstans, dokumenter og andre relevante data.

Spiceworks IT Desktop kan altså lastes ned gratis og programvaren kjøres fra en it-administrators pc. Verktøyet benytter seg av agentløse detekteringsmetoder og åpne protokoller som Windows Management Instrumentation og Secure Shell.

Applikasjonen kan vise frem inventarliste, overvåke tilstand og status for administrerte enheter samt holde øye med sine distribuerte ressurser. Det er imidlertid en liten ulempe. Brukerne av Spiceworks må leve med at det dukker opp reklame i administrasjonsgrensesnittet. Ettersom Spiceworks har en avtale med Google AdSense, får de utbytte fra klikkbar reklame som vises frem i applikasjonen. Til nå har Spiceworks 325 000 registrerte brukere.

I versjon 3.0 er også brukergrensesnittet pusset opp. Her finner vi blant annet Network Glide som lar administratorer se nettverksenheter, applikasjoner og tjenester på en raskere og mer effektiv måte. Man kan også bruke versjon 3.0 til å opprette rapporter og dele dem med likesinnede i Spiceworks-fellesskapet.

Den nye versjonen introduserer støtte for Microsoft Exchange og Active Directory. I skrivende stund er

Spiceworks IT Desktop 3.0 i betaversjon, men den endelige versjonen skal etter planen være ferdig når du leser dette. Mer informasjon finner du på www.spiceworks.com.

Sikkerhet