Greide ikke å stoppe Tor

Greide ikke å stoppe Tor

Anonymiseringsprogrammet Tor lar seg foreløpig ikke knekke av iranske myndigheter.

Det kommer stadig flere forsøk på å frarøve iranske nettbrukere sitt privatliv. I sommer ble tusenvis av iranske Gmail-brukere angrepet gjennom det velkjente Diginotar-hacket, og nå har kampen tiltatt enda litt.

Tidligere denne måneden sperret nemlig Iranske myndigheter for anonymiseringsprogrammet Tor.

Tor er et stykke programvare som lar deg surfe trygt på nett. Trafikken mellom deg og Tor-tjeneren er kryptert og tilbyr dermed privat surfing og nettbruk til folk på overvåkede nettlinjer.

- Takket være gode venner verden rundt fikk vi vite om blokkeringen raskt, og lagde en ny versjon av Tor som ikke er blokkert, skriver Tor på sin offisielle blogg.

Ifølge bloggen skal Tor-krypteringen være kamuflert som datautveksling mellom en nettleser og en https-server, men at programmet ble avslørt av at utløpstiden for SSL-sesjonen var mye kortere med Tor enn ellers. Løsningen for Tor-utviklerne ble dermed å forlenge varigheten for hvert sertifikat.

Programmet skal deretter ha blitt oppdatert samme dag som sperringen tok til. Ifølge data fra Tor har de rundt 30.000 daglige brukere fra det arabiske landet.

Sikkerhet