Grov epost-forsømmelse

ICA sendte sensitive ansattopplysninger feil, slik at de endte opp hos Statoil. - En sensitiv personalsak har ikke noe i en epost å gjøre, sier Gunnel Helmers i Datatilsynet.

Sensitiv informasjon fra en personalsak i ICA dumpet mandag inn i innboksen til en Statoil-ansatt. Problemet var at mottakeren var helt utenforstående, skriver Aftenposten.

Eposten skulle vært sendt til en ansatt i sikkerhetsselskapet AS Skan-kontroll, som ICA benytter. Mottakeren oppfattet imidlertid dette som grov forsømmelse fra ICAs side, og kontaktet Aftenposten.no om svikten.

- Nå ble jeg egentlig litt tatt på sengen, sier advokatfullmektig Brede Gundersen i advokatfirmaet Owe Halvorsen & Co til Aftenposten.no.

Legger seg flat

- En sensitiv personalsak har ikke noe i en epost å gjøre. En vanlig e-post er å regne som et åpent postkort. Den gir ingen beskyttelse, og er leselig overalt hvor den er innom, det vil si alle servere mellom avsender og mottaker, forklarer Gunnel Helmers i Datatilsynet til Aftenposten.no.

- Vi legger oss helt flate. Selv om vi har strenge rutiner for dette, skal det ikke skje, sier informasjonsrådgiver Knut Narvestad i ICA Norge.

Les mer på Aftenposten.no .

Les om:

Sikkerhet