Hack Chrome: vinn 20 tusen dollar

Hack Chrome: vinn 20 tusen dollar

Google vedder store penger på at Chrome ikke kan hackes.

Google betaler 20 000 dollar til den første som lykkes med å hacke Chrome-nettleseren på årets Pwn2Own hackerkonkurranse, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Google Chrome 8 lansert

Prisen er den høyeste noensinne for den årlige konkurransen, som går av stabelen for femte gang under sikkerhetskonferansen CanSecWest i Vancouver den 9. mars.

Pwn2Own

På årets Pwn2Own skal sikkerhetsforskere bruke maskiner som kjører Windows 7 eller Mac OS X, og forsøke å hacke Microsofts Internet Explorer, Mozillas Firefox, Apples Safari og Chrome.

Den første som hacker IE, Firefox og Safari mottar 15 000 dollar samt maskinen som nettleseren kjører på. Prisene er 5000 dollar høyere enn på fjorårets Pwn2Own-konkurranse, og tre ganger høyere enn i 2009.

LES OGSÅ:

De 10 beste Chrome-utvidelsene

- Vi har økt innsatsen i år, og den totale premiepotten er nå på hele 125 000 dollar, forteller Aaron Portnoy, sjefen for HP TippingPoints sikkerhetsteam.

TippingPoint sponser konkurransen, og la ut konkurransereglene i et blogginnlegg på onsdag.

Nytt av året er Googles deltakelse. Selskapet er den første nettleserprodusenten som spytter penger i kassa, og legger altså på 20 000 dollar til den som greier å hacke Chrome.

- Kudos til Google sikkerhetsteam som tok initiativet og kom til oss, sier Portnoy.

- Trygg på Chrome

Googles deltakelse i årets Pwn2Own kan være et tegn på selskapets trygghet på at Chrome ikke kan hackes. Chrome har vært et av angrepsmålene på Pwn2Own siden 2009, men ingen har klart å hacke nettleseren og vinne pengene.

IE, Firefox og Safari har gått ned for telling de siste to årene, noen ganger i løpet av skammelig kort tid. I 2009 greide en tysker med hovedfag i informatikk å dra et ha(ck)ttrick da han hacket alle tre nettleserne og stakk av med 5000 dollar per hack.

TippingPoint skal også kjøre en hackingkonkurranse mot mobil på Pwn2Own neste måned, der forskerne skal forsøke å hacke smarttelefoner som kjører Apples iOS, Googles Android, Microsofts Windows Phone 7 og RIMs BlackBerry OS.

LES OGSÅ:

Bølge av falske diskverktøy

Suksessfulle smarttelefonangrep belønnes med 15 000 dollar.