Hacker 600 000 Facebook-kontoer

Hacker 600 000 Facebook-kontoer

600 000 kontoer hackes hver dag. Sikkerhetsselskapet Sophos tror ikke på snarlig bedring.

Daglig blir over 600 000 kontoer hacket på Facebook, men sikkerhetsselskapet Sophos er ikke overbevist om at nye tiltak vil bedre utviklingen.

En ny offisiell statistikk fra Facebook ble frigitt i forbindelse med at nettstedet presenterte nye sikkerhetstiltak. Den viste at hele 600 000 kontoer blir hacket hver dag.

Velg trofaste venner

Facebook har nå kommet med nye instillingsmuligheter for å øke sikkerheten i det sosiale nettverket.

Blant de nye sikkerhetsfunksjonene er det mulig å klarere fem venner som kan hjelpe deg hvis du har problemer med å få tilgang til kontoen din.

Tanken er at Facebook kan sende engangskoder til vennene dine som kan videresendes hvis du ikke får tilgang til kontoen din.

Oppfordrer til forsiktighet

Sikkerhetsselskapet Sophos er ikke overbegeistret over den nye funksjonen.

- Hvis dine klarerte venner viser seg å være upålitelige og samarbeider vil de kunne få tilgang til kontoen, skriver de i en rapport. Selskapet oppfordrer brukerne til å være veldig forsiktig med hvem som klareres og ikke minst være sikker på at vennene tar sin egen pc-sikkerhet på alvor.

Usikker på brukerne

En annen kunngjøring fra Facebook er innføringen av App passord. Nå behøver ikke brukerne å logge inn i Facebook apps med de samme opplysningene som brukes til Facebook-kontoen.

- Det er absolutt en god idé for ikke å bruke Facebook-passord med noen andre enn Facebook, så det er godt å høre at Facebook vil tilby dette for personlighetsvernet, skriver Sophos.

Ulempen er at brukeren selv må gå inn for å gjøre nye innstillinger, og Sophos er redd det kun er sikkerhetsbeviste personer som vil benytte seg av de nye tjenestene.

Les om:

Sikkerhet