Hacker fikk  to år

Hacker fikk to år

En amerikaner må i fengsel for et DDos-angrep.

En hacker fra California har fått en dom på to år fengsel for å ha tatt ned en anti-phishing webside med et distribuert tjenestenektangrep (Distributed denial of service, Ddos).

Det var 21-åringen Gregory King som tirsdag innrømmet han var ansvarlig for sending av destruktiv kode til en beskyttet pc, for å lansere Ddos-angrepet mot anti-phishing-websiden Castlecops, og Killanet, et nettforum for gamere og grafisk designere.

King ble arrestert sist oktober som en del av FBIs Operation Bot Roast. Da de føderale agentene sto foran døren, prøvde King å gjemme pc-en sin i hagen. Senere ble den funnet, og brukt i saken.

Botnett

Angrepene skjedde i 2004 og 2005. King brukte et botnett på 7 000 pc-er.

Som et følge av Kings angrep fikk Castlecops store problemer. Angrepet førte til datatrafikk på 969 Mbit per sekund. Hadde nettleverandøren beregnet kostnader for datatrafikken hadde Castlecops gått konkurs.

Castlecops er en frivillig organisasjon som som samler informasjon om phishing og samarbeider med myndighetene å stoppe nettkriminalitet.

King fikk straffelette fordi han etter hvert samarbeidet med politiet, og slipper med "bare" to år, melder Computerworlds nyhtestjeneste.

Les om:

Sikkerhet