Hacker-muslimer slo til igjen

Hacker-muslimer slo til igjen

Tyrkiske hackere senket blant annet Nesna kommune.

Serveren til Pro ISP ble hacket natt til i går.

Hackerne slettet store deler av serverens data, før den gikk helt ned. Pro ISP brukte omlag et døgn på å få alt tilbake til normalt igjen, og gjennopprette data fra backup.

- Vi takker for tålmodigheten som er vist og beklager det inntruffne på det sterkeste, skriver selskapet i en driftsmelding.

Det har ikke lykkes Computerworld med å komme i kontakt med Pro ISP.

Tykiske hackere

Selskapet tilbyr domener og lagringsplass til mange norske kunder.

Kundene er relativt små, og blant referansene nevnes domener som nettavisaullandhaug.no, visithaugaland.com, malerishop.com og ikke minst Nesna.kommune.no.

Kommunens innbyggere ble i går møtt av en beskjed fra den tyrkiske gruppen Cyber-Warrior TIM For Islam. Her rases det igjen mot Muhammed-tegningene, og det skrives blant annet "Be God's curse on you! We will be your curse on cyber world!". Skjermbildet er det samme man får på siden drawmohammed.com.

Det er ikke lenge siden Dagbladet.no ble angrepet, med samme begrunnelse. Da var det den tyrkiske gruppen 1923Turk-Grup som tok på seg skylden.

Cyber-terrorisme

- Dette er første gangen jeg har opplevd noe slikt. Vi har da verken sagt noe for eller mot i denne diskusjonen, sukker Sindre Westre bak selskapet Pirini, som er ansvarlig for nettstedet.

- Nesna er et indirekte offer, men det påvirker kommunen og vårt firma. Min personlige mening er at dette er en udemokratisk måte å hevde sine meninger på, forteller Westre.

- Det fremstår som terrorisme. Cyber-terrorisme.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er klar over angrepet, men forteller Computerworld at de ikke har sett nøyere på saken.

- Nok et eksempel på det som skjer hver eneste dag, sier informasjonsrådgiver Kjetil Berg Veire.

Er du bekymret? Er sikkerheten til norske leverandører god nok? Si din mening under!

Les om:

Sikkerhet