Hackerbande tappet kontoer for millioner

Hackerbande tappet kontoer for millioner

Britisk politi har arrestert flere hackere som mistenkes for å ha stjålet rundt 200 millioner kroner via et botnett.

19 personer er arrestert i Storbritannia mistenkt for å ha stjålet nesten 20 millioner pund fra ulike bankkontoer via botnettet Zeus, skriver Idg.se.

Summen tilsvarer nærmere 200 millioner kroner og er et av de største tyveriene cyberkriminelle har utført i Storbritannia.

LES OGSÅ:

Nytt angrep på Twitter

Østeuropeisk bande

Ifølge politimyndigheten Metropolitan Police Central E-Crime Unit (PCEU) kommer de mistenkte hovedsaklig fra østeuropeiske land, men de har base i London. Tyvene har klart å svindle til seg rundt 2 millioner pund i måneden via en Zeus-infeksjon som har rammet tusenvis av datamaskiner, opplyser politiet.

Botnettet Zeus er kjent for å stjele informasjon og har blant annet funksjoner for tastaturlogging, som brukes for å skaffe innloggingsinformasjon som brukernavn og passord til forskjellige kontoer og tjenester på internett. PC World skrev i går om en Zeus-infeksjon som nettopp nå verserer på LinkedIn, les mer her.

LES OGSÅ:

Sosiale nettverk lekker info om deg

- Vi tror vi har lykkes i å forstyrre et meget godt organisert kriminelt nettverk, som har brukt sofistikerte metoder for å stjele mye penger fra kontoene til uskyldige mennesker. Tyveriene har forårsaket personlig lidelse og betydelig økonomisk skade for ofrene, sier sjefsinspektør Terry Wilson hos Metropolitan Police i en kunngjøring.

Politiet bekrefter så langt at de har oppdaget 600 hackede bankkontoer, men tallet vil etter all sannsynlighet stige i takt med etterforskningen som pågår.

Les om: