Hackere angrep atomkraftverk

Hackere angrep atomkraftverk

Tjenestenektangrep mot atomkraftverk og falske meldinger om en alvorlig ulykke i St. Petersburg skapte panikk i Russland.

En rekke falske meldinger på ulike forum om en alvorlig atomulykke i St. Petersburg skapte panikk i Russland i forrige uke. Samtidig angrep hackere flere nettsider for russiske atomkraftverk, slik at den offisielle varslingstjenesten Automatic Radiation Environment Control System (ASKRO) ikke var tilgjengelig for allmenheten.

- Dette var et planlagt angrep fra hackere. Mennesker som har mye å tape på utbyggingen av den russiske atomindustrien har et incentiv til å spre slike falske rykter, uttalte en talsmann for det statlige selskapet for atomkraft, Rosatom, til det russiske nyhetsbyrået Novosti.

Evakuering

Ifølge meldingene skulle myndighetene igangsatt en storstilt evakuering av lokalbefolkningen utenfor St. Petersburg på grunn av store radioaktive utslipp fra atomkraftverket utenfor byen.

Det er ikke første gang internett blir brukt til å angripe den russiske atomindustrien. I fjor ble det satt ut likelydende meldinger om en ulykke ved atomkraftverket i Volgodonsk. Den gang ble folk rådet til å innta store mengder jod for å beskytte seg mot utslippene, noe som førte til at et titalls mennesker ble forgiftet.

Les om:

Sikkerhet