Hackere råkjøper gammel Nokia

Hackere råkjøper gammel Nokia

Kriminelle betaler opptil 225.000 kroner for denne utgåtte Nokia-telefonen, som kan brukes til å hacke nettbanker.

Datakriminelle betaler opptil 225.000 kroner for den utgåtte mobiltelefonen Nokia 1100. Modellen er så ettertraktet fordi den har et programvareproblem som kan bli utnyttet til å snoke seg inn i nettbanker, skriver amerikanske Computerworld.

For ti dager siden lot etterforskere noen overføre nesten en kvart million kroner for den utgåtte og populære Nokia-modellen, som i sin tid kostet under 100 euro.

Amerikansk politi kontaktet sikkerhetsselskapet Ultrascan Advanced Global Investigations for seks måneder siden, for å få dem til å finne ut av hvorfor telefonen var så populær – igjen.

LES OGSÅ: Fanesurfing truer nettbanker

Det viste seg at bare modeller som var produsert i en fabrikk i Bochum i Tyskland var ettertraktet. Disse hadde en feil fra 2002 som kunne misbrukes.

Etterforskerne har ikke helt oversikt over hackingbildet, men ifølge Ultrascan skal Nokia 1100 kunne brukes til å fange opp engangspassord som trengs for å fullføre en banktransaksjon.

Det viser seg at en kjent russisk og marokkansk it-kriminell gjeng, og en rumensk gjeng, forsøker å få tak i de spesielle telefonene.

Nokia har ikke hatt en kommentar til denne saken, skriver amerikanske Computerworld.

LES OGSÅ: Russere hacket danske nettbanker

Les om:

Sikkerhet