Hackere takker nei til dusørpenger

Hackere takker nei til dusørpenger

Mozilla sparer penger på hackere som jobber gratis for selskapet.

En rekke selskaper utbetaler dusør for informasjon om sårbarheter i sin programvare, og i så måte er ikke Mozilla noe unntak. I over seks år har selskapet utbetalt penger til sikkerhetsforskere og andre som til sammen har funnet 120 alvorlige sikkerhetshull i nettleseren Firefox.

Foretrekker t-skjorte

Men Firefox-hackere er ikke som andre hackere. I 10-15 prosent av alle tilfellene som ville utløst dusør, har nemlig mottakerne takket nei.

- ”Ikke bry dere med det. Doner pengene til EFF (Electronic Frontier Foundation) eller send meg en t-skjorte”, er blant svarene vi får, sier utviklingsdirektør for Firefox, Johnathan Nightingale.

Alvorlige sikkerhetsfeil i populære programmer som Firefox kan selges for store summer på svartebørsen, og hensikten med dusørprogrammet var å friste de som trenger pengene til heller å velge den mest hederlige løsningen.

- Vi er virkelig fornøyd med prosjektet, det har absolutt vært en suksess, sier Nightingale.

3000 dollar

Mozilla startet dusørprogrammet allerede i august 2004, med 500 dollar for tips om sikkerhetsfeil. I dag er gevinsten opptil 3000 dollar for kritiske bugs, men fortsatt velger altså mange å takke nei til pengene.

- I USA er kanskje ikke 3000 dollar så mye penger, men det er det absolutt i andre deler av verden. Og bidragene kommer fra alle verdenshjørner, sier Nightingale.

Les om:

Sikkerhet