Hackere tilbake til røttene

Hackere tilbake til røttene

"Old school"-hacking, interne trusler og proffe datakriminelle skaper trøbbel.

- Samtidig som den globale økonomien sliter med å finne fotfeste, forblir en sektor frisk: Nettkriminalitet, skrives det i den nye sikkerhetsrapporten til Cisco.

- Sektoren omfavner teknologisk innovasjon, samarbeider med likesinnede selskaper for å utvikle nye strategier og fortsetter med å ta etter de beste strategiene fra legale selskaper for å maksimere inntekten.

"Cutting edge"

Rapporten tar for seg situasjonen i årets første halvår.

Det beste eksempelet på det de kaller den "utrolig teknologiske innovasjonen og kapasiteten" til de kriminelle, finner de i ormen Conficker. Den har skapt trøbbel for alt fra husmødre til politibetjenter, og Cisco mener den nå har det største botnettet i verden.

De påpeker også at ormen brukte en "old school"-metode for å spre seg. Den utnyttet svakheter i Windows, heller enn "social engineering".

- Kriminelle vil fremover bruke gamle metoder på nye måter, med "cutting edge" teknologi, mener forfatterne..

Det har den siste tiden blitt oppdaget en rekke "zero day"-angrep i Windows.

"Old school"

Men selv om "old school"-metodene kan bli stadig mer populære, og "zero day"-svakheter stadig oppdages av feil personer, skal det sosiale narrespillet fortsette.

Vi ser stadig flere angrep på sosiale nettsteder som Facebook og Twitter, og dette vil fortsette, tror ekspertene bak rapporten.

- De kriminelle går der brukerne er, og det betyr slike sider. Brukerne stoler på tjenestene, og klikker på lenker om de kommer fra kilder de kjenner, skriver forfatterne.

Også søppelpost skal bare øke i tiden fremover; de spår rekordstore oppgulpinger i løpet av året. Og folkene bak spam-kampanjer blir flinkere og flinkere.

Les hvor flinke skurkene er og hvordan du kan stoppe dem på neste side!

Les om: