Hackerlegende til Oslo i oktober

Hackerlegende til Oslo i oktober

80-tallshelten Kevin Mitnick vil svare på dine spørsmål under Paranoia-konferansen.

I slutten av oktober arrangerer Watchcom sikkerhetsseminartet Paranoia i Oslo. Blant foredragsholderne er blant annet ekshackeren Kevin Mitnick.

Mitnick ble en beryktet hacker på 80-tallet. Han ble domfelt allerede i 1981, og på listen over tidligere mål står blant annet Pentagon og FBI.

Les også: Ekshacker sliter med hackere

Publikums foredrag

På Paranoia skal Mitnick bruke en time på å besvare spørsmål publikum sender inn på forhånd via epost. Er spørsmålet sendt før 29. september, kan det hende eks-superhackeren Mitnick besvarer det.

I tillegg til Mitnick stiller blant annet «Google-hacker» og «veldedighets-hacker» Johnny Long - som bruker Google til å scanne etter sårbare maskiner. Nettverksprotokollekspert Daniel Mende skal holde foredraget «All Your Packets Are Belong to Us» og Robert Preatoni, mannen bak it-sårbarhetsbørsen Wasisabilabi, skal snakke om «No-Tech Hacking».

Tre år siden forrige besøk

Administrerende direktør i norske Watchcom, Fred Habberstad, er strålende fornøyd med å nok en gang få besøk av Mitnick.

- Det er nå tre år siden han var her sist og det blir interessant å høre han trekke referanser til det forrige besøket og hva han mener om utviklingen siden den gang. Unikt for i år er at han faktisk tillater publikum å delta aktivt, ved på forhånd gi dem muligheten til å stille spørsmål. Det er mye som tyder på at årets foredrag blir mer personlig og spisset enn noensinne, sier han.

I fjor snakket blant annet Scotland Yard-detektivoverbetjent Shaun Reardon om at han kunne konfiskere alle maskinene dine, og norske Ola Thune innrømmet at han på et tidspunkt fryktet at svigermor var potensiell terrorist.

Les om:

Sikkerhet