Hackerne tjener milliarder

Hackerne tjener milliarder

Bankopplysninger selges på svartemarkedet for milliarder av kroner årlig, viser spionering.

Sikkerhetsselskapet Symantec har overvåket internetts mørke bakgater i ett år, for å se hvor mye penger som florerer. Rapporten er nå klar.

I løpet av det ene året de fulgte med, ble det handlet på det svarte markedet for over 1,5 milliarder norske kroner. Både informasjon, hackeverktøy, angrep og piratkopiert programvare selges.

Det var kredittkort-informasjon som var den mest populære "varen". Ved hjelp av for eksempel phishing kan hackere få tak i dine kredittkort-opplysninger, og selge disse videre. Slik virksomhet stod for 31 prosent av svartemarkedet, og prisen for slik info kan være alt fra 50 øre til 150 kroner.

For kjøperne er det en god investering, da informasjonen om ett kredittkort i snitt er verdt nesten 30.000 kroner.

LES OGSÅ: - Undergrunnsmiljøer truer Norge

På en god andreplass finner vi kontoinformasjon. Dette selges dyrere, for mellom 60 og 6.000 kroner.

For de ekstra pengene får kjøperne også tilgang på mer penger, og Symantecs oversikt viser at kontoene i gjennomsnitt hadde nesten 290.000 kroner til disposisjon.

Markedet for kontoinformasjon skal til sammen være verdt 12 milliarder kroner, mens kredittkort-markedet har en verdi på over 38 milliarder kroner.

LES OGSÅ: - Hacking er superlett

I perioden Symantec overvåket markedet ble det registrert 69.130 aktive selgere av slik informasjon, og 44.321.095 beskjeder på forumene og IRC-kanalene (chatting) kjeltringene bruker.

Hacking er god butikk, dessverre. Den mest aktive annonsøren skal ha hatt en potensiell inntjening på nesten 46 millioner kroner i løpet av dette ene året.

Og som vi har skrevet tidligere, er hackerne i Øst-Europa og Russland blant de "flinkeste i klassen": Her er de mest organisert, og hackebandene skal ofte skapes på IRC-kanaler (via chatting) og på diverse forum.

LES OGSÅ: Øst-europeere tvinges til hacking

Hele den omfattende rapporten kan du lese her.

Les om:

Sikkerhet