Hacket Mac på ti sekunder

Hacket Mac på ti sekunder

Charlie Miller forsvarer tittelen som superhacker.

Ved den kanadiske it-sikkerhetskonferansen CanSecWest er det årlig en beryktet hackingkonkurranse, PWN2OWN. I fjor vant sikkerhetsanalytiker Charlie Miller ved å hacke en Mac på to minutter. Den tittelen beholder han nå, etter å ha gjort det samme på under ti sekunder, skriver amerikanske Computerworld.

Miller jobber til daglig ved Independent Security Evaluators LLC, og kunne innkassere en premiere på 5000 dollar, og Macbook-en han hacket, foruten heder, ære og respekt i sikkerhetsmiljøet.

- Jeg kan ikke snakke om sårbarheten, men det var en Mac, helt sikkerhetsoppdatert, med Safari, helt sikkerhetsoppdatert. Det tok mellom fem og ti sekunder, sier Miller.

Tetter hullene

Han hadde forhåndsskrevet programmet som han hacket Mac-en med.

Konkurransereglene tilsier at man kan bruke en nettadresse som peker til et område der det ligger et slikt program, som er på lik linje med mange av de sikkerhetstruslene man i dag møter.

- Jeg ga dem nettadressen, de klikket på den, og det var det. Jeg gjorde et par ting for å vise at jeg hadde full kontroll over Mac-en, sier Miller.

Hackprogrammet ble overlevert Apple, og de jobber nå med å tette sikkerhetshullene.

Det er ikke bare Mac-produkter som blir satt under lupen. En annen hacker, kjent som «Nils», stakk av med trippelseier etter at han først hacket Windows 7 med Internet Explorer 8, og deretter knekket både Safari og Firefox.