Handler harddisker for 7,5 millarder

Handler harddisker for 7,5 millarder

Kun tre spillere igjen på markedet når Seagate sluker Samsung.

Seagate vil betale 1,4 milliarder dollar, rundt 7,5 milliarder kroner, for Samsungs harddisk-divisjon, og innleder økt samarbeid med selskapet.

Seagate befester dermed posisjonen som nummer to i harddiskmarkedet melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Kun tre igjen

Markedsleder Western Digital beholder posisjonen som nummer en. Den blir ytterligere forsterket: For en måned siden annonserte WD at de vil kjøpe opp harddiskprodusenten Hitachi GST.

Om begge disse avtalene godkjennes av konkurransemyndigheter og eiere, vil vi se tre harddiskprodusenter igjen. Tredjeplassen innehas av Toshiba.

Oppgjøret gjøres opp halvt-om-halvt med aksjer og kontanter. Samsung ender med å eie 9,6 prosent av Seagate og vil ha et styremedlem i selskapet.

Omfattende samarbeid

Samarbeidet innebærer økt satsing på store lagringssystemer og utvidet kryssbruk av lisensierte patenter. Samsung vil stå for leveringer av flash-minne til SSD-diskene til Seagate, og Seagate skal levere harddisker til pc-er og konsumentelektronikk fra Samsung.

Seagate ser store muligheter for å få tilgang til det asiatiske markedet. De får også stabile forsyninger for produksjon for de stadig viktigere SSD-diskene.

Sikkerhet