Helsesjekk for pc

Helsesjekk for pc

F-Secure byr på gratis sikkerhetssjekk av Windows-baserte maskiner

Ved hjelp av få tastetrykk kan man nå via webleseren få sjekket sikkerhetsstatusen på pc-en. Helsesjekken fra F-Secure er utviklet for å verifisere om en pc er sikker for bruk på nett, samt hjelpe brukerne med å løse potensielle sikkerhetsproblemer i form av assisterte programvareoppdateringer og sikkerhetsråd.

Antivirus og brannmur er ifølge F-Secure ikke lenger nok. For å unngå å bli et mål for ondsinnede angrep, må man lete etter sårbarheter i all programvare installert på pc-en. Samtidig må man sørge for alltid å ha den siste oppdaterte versjonen av det aktuelle programmet installert. En slik kontinuerlig oppdatering kan være en utfordring.

F-Secure Health Check løser ifølge selskapet dette problemet ved å gi brukerne muligheten til å utføre en omfattende online sikkerhetssjekk av pc-en, inkludert operativsystemet, nettlesere, e-postklienter og annen programvare.

I vår test av dette verktøyet måtte vi aktivere en ActiveX-kontroll for å få lov til å kjøre programmet. Deretter startet testingen som resulterte i flere
merknader om programvare som med fordel kan oppgraderes. Det ble også rapportert om installert programvare som det ikke gis support på lenger.

F-Secure lover at helsesjekken ikke vil endre dine systemkonfigurasjoner, og du finner verktøyet på denne adressen:

http://www.f-secure.com/healthcheck/

Les om:

Sikkerhet