- Hemmelig bakdør i iTunes

- Hemmelig bakdør i iTunes

Wikileaks-grunnlegger hevder myndigheter spionerer på brukerne via iTunes.

Midt opp i alt oppstyret rundt spionprogrammet Carrier IQ har det dukket opp nye anklager om spionasje mot brukere av elektroniske enheter.

I et intervju med den britiske journalistklubben, Bureau of Investigative Journalism, påstår Wikileaks' grunnlegger Julian Assange nå at statlige myndigheter verden over aktivt spionerer på sine innbyggere ved hjelp av ulike metoder.

Ifølge Julian Assange er et av disse verktøyene er Apples iTunes, skriver Computerworld USA.

- Innebygd iTunes-feil

- iTunes har en "feil" innebygd som gjør det mulig for myndigheter å ta kontroll over en datamaskin som kjører iTunes. Det finnes også såkalte bakdører i alle populære telefoner, datamaskiner og dataprogrammer, sier Assange, ifølge International Business Times.

Wikileaks-grunnleggeren hevder at det finnes selskaper som i all hemmelighet selger utstyr som brukes for å registrere hvor brukerne befinner seg med hjelp av mobiltelefonen. Den informasjonen skal ifølge ham lagres i all framtid.

Assanges uttalelser kommer bare få dager etter at sikkerhetsforskeren Trevoer Eckhart avslørte at det amerikanske selskapet Carrier IQ har programvare installert i de fleste smartmobiler, inkludert Android, RIM og Apples iPhone, som kan brukes for å tyvlytte på alt brukerne gjør på sin telefon.

Apple innrømte i forrige uke at selskapet har brukt Carrier IQs program, men bedyret samtidig at de fleste iOS 5-enheter ikke støtter programvaren, ifølge Macworld Sverige. Selskapet har også lovet å fjerne alle spor etter Carrier IQ i en fremtidig oppdatering av iOS.

Nedenfor kan du se et videoklipp der Trevoer Eckhart viser hvordan Carrier IQ brukes for å spionere på brukerne.

Sikkerhet