Hemmeligholdt gigantisk datatap

Hemmeligholdt gigantisk datatap

Kundedata om 17 millioner T-Mobile-kunder forsvant i 2006. Først nå innrømmer teleselskapet tapet.

I starten av 2006 forsvant navn, telefonnummer, fødselsdag, adresser og i noen tilfeller e-postadresser for 17 millioner kunder av tyske T-Mobile.

I listen over kunder fantes også en rekke kjendiser, milliardærer, forretningsfolk, statstopper og politikere.

Selskapet, som er tilknyttet Deutsche Telekom, valgte å tie om Wom tapet. T-Mobile hevder at de overvåket internett i de påfølgende månedene etter at harddisken med dataene forsvant, uten at de fant harddisken til salgs på sider hvor slikt selges. Selskapet hevder også å ha underrettet statsadvokaten om saken.

Funnet for salg

Men kundene ble altså ikke varslet, og har ikke visst noe om tapet. I alle fall inntil lørdag, hvor nyhetsmagasinet Der Spiegel kunne avsløre at de har funnet harddisken for salg på internett.

T-Mobile bedyrer at det ikke finnes noen form for bevis på at data så langt har blitt brukt til trakassering eller identitetstyveri av kundene.

Selskapet hevder å ha skjerpet inn rutinene i kjølevannet av tapet, blant annet gjennom sterkere passord og adgangskontroll, samt logging av adgang til kundebasene.

Løsning: Nytt nummer

Det er imidlertid ingen i selskapet som så langt har kunnet forklare nøyaktig hva som skjedde for to og et halvt år siden.

Kunder som lar seg bekymre over at dataene er på avveie, kan få et nytt mobilnummer gratis, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Les om:

Sikkerhet