Her er Flashback-fiksen

Her er Flashback-fiksen

Apple slipper enda en Java-oppdatering.

Som lovet har Apple sluppet en oppdatering til Java for OS X som fjerner Flashback-trojaneren som har infisert over 600 000 Mac-er verden over.

Apple lanserte en oppdatering som tettet Java-sårbarhetene som den nyeste Flashback-varianten utnyttet tidligere i måneden. Den ferskeste oppdateringen går ett steg videre, og fjerner de vanligste variantene av skadevaren.

Oppdateringen rekonfigurerer også Java-nettprogramtillegget til å deaktivere automatisk kjøring av Java-appleter som standard. Brukere kan aktivere automatisk kjøring av Java-appleter igjen ved hjelp av programmet Java-valg (som finnes i mappen /Programmer/Verktøy eller som du kan søke opp via Spotlight).

Hvis Java-nettprogramtillegget registrerer at ingen appleter har blitt kjørt på lang tid, vil det imidlertid deaktivere Java-appleter igjen, ifølge Apple.

Oppdateringen anbefales for alle Mac-brukere som har installert Java. Den er tilgjengelig via Programvareoppdatering eller via Apples supportnettsider.

PS!

For øvrig melder amerikanske Macworld at Kapersky Lab har trukket tilbake sitt renseverktøy Flashfake Removal Tool fordi den fjernet brukerinnstillinger ved en feiltakelse. En erstatning er ventet snart. Samtidig har F-Secure også sluppet sitt eget verktøy kalt Flashback Removal Tool som tar seg av problemet.

Sikkerhet