Her er Normans sikre sommertips

Her er Normans sikre sommertips

- Ikke røp ferieplanene på Facebook og vær forsiktig med internettkafeer.

- Sommeren er her, konstaterer Norman.

- La den bli en positiv opplevelse for deg og familien din; unngå uønskede overraskelser!

Sikkerhetstips for sommeren er en god tradisjon, og her er årets råd fra det norske sikkerhetsselskapet.

1. Ikke si fra til alle at du er borte

"Sosiale nettverkssamfunn som Twitter, Facebook og tilsvarende, brukes gjerne til å oppdatere dine venner om dine gjøremål. Ikke legg ut informasjon om dine ferieplaner, og tenk deg om før du legger ut feriebilder mens er borte" advarer Norman.

"Selv vanlige kriminelle er internettbrukere og kan bli oppmerksomme på at huset ditt står tomt. Det samme gjelder for automatiske epostsvar mens du er på ferie. Dersom du må bruke automatisk svar, bør du ikke avsløre unødvendige personlige detaljopplysninger."

2. Oppdater i sommeren også

"Alle datakriminelle har ikke ferie samtidig med deg, Det kan være at du tar med deg datamaskinen din på ferie, og du bør da passe på at du er like årvåken som vanlig i forhold til å oppdatere programvaren din. Denne rutinen er ikke noe som bør gå i feriemodus" oppfordrer sikkerhetsekspertene.

3. Vær forsiktig med internettkaféer og trådløse nettverk

"I løpet av ferien din kan du få behov for å foreta deg noe som krever internettilgang,som sjekke epost, oppdatere sosiale nettverk og betale regninger" begynner Norman.

"Vær da oppmerksom på at tilgjengelige internettkaféer og øvrige tilganger til Internett ikke nødvendigvis har de samme krav til sikkerhet som du har selv. Visse typer utveksling av informasjon bør unngås med mindre du er helt sikker på at kommunikssjonen foregår på en sikker måte. Det er ikke tilrådelig å bruke internettkaféer for å utføre banktransaksjoner og annen aktivitet som krever høy grad av sikkerhet."

4. Sikkerhetskopiering av datene dine

"Hvis du i ferien din har med deg datamaskinenen, mobiltelefonen eller noe annet som brukes til lagring av personlig informasjon, bør du være oppmerksom på at du ikke er i dine vanlige kjente, "sikre" omgivelser" minner Norman deg på.

"Du vil ofte være mer utsatt for å glemme igjen dette utstyret, forlegge det eller rett og slett bli utsatt for tyveri."

Les om:

Sikkerhet