Her er verdens ivrigste pirater

Her er verdens ivrigste pirater

0,4 prosent av Piratebay-brukerne sitter i Norge. Det avslører en ny karttjeneste.

VI har tidligere omtalt Tommy Stiansens amerikanske firma Nexicon, som hevder å vite hvor piratene bor. Om det faktisk er tilfelle har blitt heftig debatert.

Nå kommer det en tjeneste som gjør noe av det samme, og som er åpen for alle.

LES OGSÅ: Piratjeger vil legge debatten død

Piratebay har lansert et kart som viser hvor mange som er koblet mot piratsidens torrent-tracker til enhver tid. På Google Earth-kartet kan man klikke på alle verdens land for å se hvor mange oppkoblinger som skjer herfra, og hvor mye trafikk dette utgjør på det globale plan.

For eksempel kan man se at i morgentimene fredag var det 62 norske datamaskiner som var koblet opp til sidens tracker, noe som utgjorde 0,379 prosent av alle oppkoblingene i verden. Våre naboer i øst hadde dobbelt så mange, mens våre danske venner hadde kun 14.

LES OGSÅ: Platekompaniet finansierer piratside

I Danmark er Piratebay blokkert. Det er det også i Kina, men her hadde 6359 klart å koble seg opp likevel.

Disse tallene har selvfølgelig feilmarginer, og bak de beskjedne tallene skjuler det seg mange tusen flere pirater. Torrent-klientene kobler seg nemlig opp mot trackeren en gang hvert hvert 15. til 20. minutt, og det er denne oppkoblingen som blir registrert av tjenesten. Men kartet gir likevel et bilde av hvordan verdens piratbilde ser ut, og kan være verdt en titt.

Sikkerhet