Hitachi med krypterte bærbardisker

Hitachi med krypterte bærbardisker

Selskapets nye harddisker for bærbare gir enda et hinder for datatyver.

Med Travelstar 7K200 hevder Hitachi at de nå har utviklet den største, raskeste og sikreste harddisken for bærbare datamaskiner. 7K200 dobler lagringskapasiteten sammenlignet med forløperen, og gir dermed hele 200 gigabyte lagringsplass, i tillegg til valgfri harddiskkryptering.

LES OGSÅ: Falske trådløssoner kan tømme kontoen din

Den nye harddisken er en 2,5-tommers modell, den vanligste størrelsen for bruk i bærbare maskiner. Disken spinner på hele 7 200 omdreininger, samtidig som strømforbruket er på nivå med vanlige 5 200-disker, ifølge Hitachi.

Med valgfri krypteringsfunksjon gir Hitachi nå bedriftsmarkedet det de har bedt om i lengre tid: tryggere lagring av sensitive data. Dette er spesielt viktig i bærbare maskiner, ettersom de gjerne brukes mye utenfor firmaet, og dermed er mer utsatt for tyverier.

Krypteringsfunksjonen gjør at alle data som skrives til harddisken sikres med en kraftig kryptering. For å kunne lese dataene må brukeren taste inn en krypteringsnøkkel, som låser opp innholdet på disken.

Bedre sikkerhet enn med programvare

Ifølge selskapet gir dette et høyere sikkerhetsnivå enn programvarebaserte krypteringsløsninger og vanlige passord. Systemet gir også den fordelen at harddisken ikke trenger å slettes, selv når den er klar for utskifting, ettersom alt innholdet uansett er kryptert. Det holder å slette krypteringsnøkkelen, dermed kan dataene ikke lenger leses eller låses opp.

Ved å kombinere en slik krypteringsløsning med biometrisk sikring av selve maskinen, vil en stjålet maskin neppe kunne brukes.

Hitachis konkurrent Segate jobber også med å utvikle harddisker med krypteringsteknologi, men har valgt en litt annen løsning. Seagates disker, som så lang bare kommer i størrelser opp til 160 gigabyte og 5 400 omdreininger, er utstyrt med en egen krypteringsbrikke.

De nye diskene fra Hitachi selges enn så lenge kun som tilvalgsmulighet i Alienware og Dell XPS-maskiner, men vil bli tilgjengelig for vanlig salg i løpet av sommeren. Prisen på Hitachi Travelstar 7K200 er satt til 249 dollar, eller rundt 2 000 kroner.

Les mer hos Hitachi.

LES OGSÅ: Sun gjør det enklere å kryptere

Les om:

Sikkerhet