Hjemme-pc er it-sjefens mareritt

Hjemme-pc er it-sjefens mareritt

Jobber du hjemme, kan du gi it-sjefen en uhyggelig utfordring.

It-sjefer er i en vanskelig klemme. De har valget mellom effektivitet og sikkerhet når de tillater ansatte å jobbe hjemme. Og det skaper bekymring hos it-sjefene, kommer frem i en engelsk rapport.

Rapporten er laget av Vanson Bourne og TNS i oppdrag for Zyxel.

Rapporten viser at ni av ti it-sjefer mener produktivitet og sikkerhet står opp mot hverandre når det gjelder hjemmearbeid. De fleste svarer at de frykter at hjemmearbeid øker sjansen for at virksomhetens nettverk åpnes for uvedkommende.

Bekymringen er grunnet i realiteter. Hele 87 prosent av alle engelske fjernarbeidere bruker sin egen pc for å logge seg inn på jobbens it-systemer. Denne bruken av private pc-er gjør det nesten umulig for it-sjefer å overvåke, eller kontrollere, om de nødvendige sikkerhetstiltakene er installert.

Farlige hjemmepc-er

Hele 90 prosent av alle hjemmearbeidere svarer at de selv er ansvarlig for oppdatering og patching av sikkerhet i pc-en sin. I tillegg ønsker et økende antall ansatte å ha tilgang til bedriftenes datanettverk.

LES OGSÅ: Sparer 30 prosent på mobil bedrift

Rundt seks av ti ansatte mener at produktiviteten deres øker betraktelig hvis de har anledning å ta med jobben hjem.

Ifølge James Walker, sikkerhetskonsulent i Zyxel, selskapet som står bak undersøkelsen, er det bare en mulighet for bedrifter å unngå store problemer, og det er utstyre dem med bærbare pc-er, som bedriften selv har sikret.

- Virksomheter som tillater sine ansatte å bruke sine private pc-er til jobb er som huseire som la døren stå åpen, sier han til det britiske IDG-magasinet CIO.

LES OGSÅ: Teknofobe teknologer

Les om:

Sikkerhet