Hotmail blir sikrere i Outlook

Hotmail blir sikrere i Outlook

Gratis nettjeneste blir sikrere i profesjonell bruk..

En av flere måter å bruke den gratis eposttjenesten Hotmail er å kople den inn i meldingshåndtereren Outlook. Denne meldingsklienten, som blant annet kan brukes til å lese og sende epost, kan også brukes med en egen innpluggingsmodul for å bruke Hotmail som epostserver. Denne modulen, Outlook Hotmail Connector, får nå støtte for HTTPS-protokollen. HTTPS er en protokoll som krypterer samband mellom klient og server og brukes blant annet som en av flere sikkerhetsmekanismer i banker og netthandel.

- Om man bruker en tilkopling basert på HTTPS-protokollen gir brukeren økt sikkerhet mot id-tyver og crackere. Brukerkontoen får også økt vern av personlig, konfidensiell informasjon, skriver Outlook-gruppa til Microsoft, i følge Computerworlds nyhetstjeneste .

Rammer milliarder

Hotmail markerte femtenårsjubileum i forrige uke. Opprinnelig en gratis eposttjeneste, ble den kjøpt opp av Microsoft i 1997. Siden starten av årtusenet har Hotmail demonstrert skaleringen i server-familien til selskapet. Nå er den en sentral del av Live-suiten av gratistjenester for forbrukere Microsoft fører i felten mot hovedkonkurrenten Google.

Også den rene enkle epostleseren i denne Live-suiten, Windows Live Mail, er oppgradert til å støtte HTTPS-sikkerheten. Denne oppfølgeren til Outlook Express som var standard epostklient fram til Windows XP, er en nå gratis nedlasting for Windows 7 og Vista.

Outlook Hotmail Connector er tilgjengelig i 64- og 32-biterversjon, for de tre nyeste Outlook-versjonene. Outlook 2011 for Mac får ikke støtten nå. Den øvrige støtten for Hotmail i Outlook krypteres med SSL/TSL.

Google tvunget på plass

Google innførte HTTPS som standard for sin eposttjeneste i starten av 2010, etter en av mange innbrudd rettet mot deres eposttjeneste Gmail.

I følge Microsoft i Norge er det over 1,4 millioner aktive norske brukere av Hotmail-tjenesten i måneden. I snitt logger hver bruker inn 11 ganger og en av seks logger inn daglig. Det sendes 107 billioner epost i året, eller 294 milliarder epost daglig. I verden er det 1,88 milliarder epostbrukere med 2,9 milliarder epostkonti. 480 millioner får tilgang til epost hvert år.

Sikkerhet