Hvilket gratis antivirus er det beste?

Hvilket gratis antivirus er det beste?

Det finnes mange firmaer som tilbyr programmer som stopper ormer, virus og annen skadelig programvare helt gratis. Våre kolleger i PC World USA har sjekket hvilke du kan stole på.

Gratis antivirus er ikke nødvendigvis noe dårligere enn sikkerhetsprogrammene du betaler for, men du får gjerne mer valuta når du faktisk bruker penger. Support-mulighetene er færre, sikkerhetsoppdateringene kommer gjerne ikke like ofte og noen programmer kommer også med mindre funksjonalitet enn i en tilsvarende betalvariant.

Det betyr imidlertid ikke at gratis antivirusprogrammer er ubrukelige. Du kan faktisk få ganske god beskyttelse, forutsatt at du velger riktig program.

LES OGSÅ:

8 gratis sikkerhetsprogrammer

For å finne ut hvilket gratis antivirusprogram som er best, stilte PC World USA og det tyske analyseselskapet AV-Test ni verktøy opp mot veggen. Med i testen var blant annet programmer fra AVG, Avast, Panda og Microsoft.

Det beste gratis antivirusprogrammet?

Avira AntiVir Personal kom best ut av testen. Den oppdaget flest trusler og var også den raskeste. Grensesnittet er ikke det mest brukervennlige, men testpanelet mente at i dette tilfellet går funksjon over form.

En god nummer to er Avast Antivirus Home Edition. Her får du god beskyttelse uten de plagsomme reklamene som finnes i Aviras verktøy. Men heller ikke her er brukergrensesnittet noe å skrive hjem om.

AVG 8.5 Free kommer på tredjeplass. AVGs program er en del enklere å bruke enn de to andre programmene, men den ligger litt bak dem når det gjelder sikkerhet og beskyttelse.

SE HELE LISTEN MED TESTRESULTATER HOS PC WORLD USA HER

Microsofts Security Essentials havner utenfor pallen. Programmet er foreløpig bare i en betaversjon, men den presterer likevel bra. Programmet er heller ikke spesielt raskt, men PC World tror den vil være en solid utfordrer når den kommer ut av beta i løpet av året.

Også med i testen var PC Tools Antivirus, Comodo Internet Security og det nye Panda Cloud Antivirus.

Panda Cloud Antivirus sikrer pc-en utmerket, men fordi programmet er under konstruksjon ville ikke testpanelet komme med noen anbefaling. Programmene fra PC Tools og Comodo får begge minus i margen fordi de ganske enkelt ikke gjør jobben sin. PC Tools Antivirus slipper gjennom altfor mye skadelig programvare, og Comodo Internet Security er rett og slett "ikke et godt antivirus-alternativ".

Ekstraverktøy

I tillegg til de større sikkerhetspakkene, testet PC World USA også to gratisverktøy som kan brukes i tillegg til vanlig antivirus. PC Tools Threatfire er et utmerket program med god beskyttelse og forebyggende virkning. ClamWin Free Antivirus er også bra, men verktøyet sjekker ikke for trusler automatisk.

Les hele testen hos PC World USA

Les om:

Sikkerhet