IE-angrep har eksplodert

IE-angrep har eksplodert

Tusenvis er nå rammet av det nye sikkerhetshullet. Slik beskytter du deg.

I helgen gikk Microsoft ut og advarte mot en "gigantisk økning" av angrep mot deres nettleser Internet Explorer, melder Computerworld.com.

Angrepet utnytter et sikkerhetshull som ennå ikke er tettet, og kommer hovedsakelig fra pornosider som hackerne har tatt over. Det hele ble først oppdaget forrige uke, men skal nærmest ha eksplodert i helgen.

LES OGSÅ: Nytt angrep rammer IE7

- Trender er økende. Vi ser en gigantisk økning av rapporteringer om dette angrepet, skriver Ziv Mador og Tareq Saade i Microsoft på deres blogg.

Angrepene ble først oppdaget på kinesiske servere, og retter seg mot den mest populære versjonen; Internet Explorer 7. Hullet skal dog finnes i alle versjonene av nettleseren.

Også sikkerhetsselskapet Trend Micro har merket angrepene, og melder at rundt 6.000 sider har blitt tuklet med for å sende ut den onde koden, sider som opprinnelig var trygge. Trend Micro sier også at antall angrep er sterkt økende.

LES OGSÅ: Rekordstor Microsoft-patch

- Basert på våre tall, har rundt 0,2 prosent av alle brukerne over hele verden blitt utsatt for sider som inneholder angrepet, skriver Mador og Saade.

- Prosenten kan virke lav, men den innebærer et svært høyt antall brukere.

Microsoft har annonsert en oppdatering til Internet Explorer, men det er ennå usikkert når denne kommer. Mens vi venter, har Microsoft kommet med noen tips om hvordan man kan beskytte seg mot det nye angrepet.

De anbefaler blant annet at du setter sikkerhetsinnstilningene på internett- og lokalt intranett-sonene til "høy", at du slår av "Active scripting" og at du slår på DEP (data execution prevention).

Les om:

Sikkerhet