IE8 med nye funksjoner

IE8 med nye funksjoner

Nå kan du laste ned IE8 RC1, den eneste nettleseren som beskytter mot clickjacking, ifølge Microsoft.

"Brukeropplevelsen, sikkerheten og produktiviteten", er sikkerhetsdirektør Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge viktigste argumenter for hvorfor internettbrukere burde velge nettleseren deres Internet Explorer (IE).

Versjon 8 har vært ute i beta en stund, men nå har den første utgivelseskandidaten kommet: IE8 RC1. Denne versjonen skal inneholde alle funksjoner IE8 kommer til å ha når den gis ut som et ferdig produkt.

Og sikkerhetsaspektet har fått noen nyheter.

"Unik beskyttelse"

Microsoft har fått clickjacking-beskyttelse, og mener selv de er den eneste nettleseren som har slik beskyttelse.

Clickjacking handler om å få folk til å gjøre ting i et falskt brukergrensesnitt, hvor brukeren i virkeligheten gjør helt andre ting uten å være klar over det. Det omtales som et slags transparent lag, hvor museklikk på en knapp i virkeligheten for eksempel gjør at brukeren klikker på noe som ligger under. Nok en måte for hackere til å innhente informasjon og få folk til å gjøre ting de ikke vil.

Selv om Microsoft altså mener å være den første clickjacking-sikre nettleseren, kan Wikipedia opplyse om at Firefox og andre nettlesere på samme plattform (Gecko) har muligheten til å bruke et programtillegg som heter Noscript. Dette tillegget mener å beskytte brukerne fra blant annet nettopp clickjacking.

- Bedre ytelse

En annen ny sikkerhetsfunksjon er at brukere kan få informasjon om hvordan nettsider henter informasjon om brukeren.

IE8 RC1 har også utvidet støtte for CSS, og en rekke funksjoner skal ha blitt justert for bedre ytelse. Mer informasjon om nyhetene finner man på Microsofts hjemmesider.

Amerikanske Computerworld skriver i sin test av nettleseren at den er "raskere, med bedre søk, mer sikkerhet og nok stabilitet til at den kan være virkelig brukbar".

Sikkerhet