Ikea misbrukes i norsk spam

Ikea misbrukes i norsk spam

Ber deg oppgi kortnummer og pin-kode. - Beklagelig, sukker Ikea.

"Kjære kunde,

Vi kontakter deg for å informere deg om at vår konto Review Team identifisert noen uvanlig aktivitet i kontoen din. I samsvar med Inter IKEA og for å sikre at kontoen din ikke har fått tilgang til kontoen din ble begrenset.

Din tilgang til kontoen din forblir begrenset til dette problemet er løst"

Slik starter søppelposten som begynte å spre seg til norske epost-kontoer i løpet av onsdag kveld og natt til torsdag.

Beklager tilfelle

Følger du lenken i søppelposten, kommer du selvsagt ikke til ikea.com, slik lenken lover, men til en falsk innloggingsside som ser ut som en del av den norske Ikea-siden. Der blir du blant annet bedt om å oppgi bankkort-nummer med pin-kode.

- Det er et svindelforsøk, men det rent tekniske må vi se nærmere på. Det er for tidlig å si noe konkret, forteller kommunikasjonsrådgiver Håvard Løkke i Ikea.

- Vi prioriterer sikkerhet, også på nettet. Derfor er det beklagelig at vi blir misbrukt.

Får ikke advart

Ikea har fått tips både fra presse og publikum om søppelposten.

- Vi setter pris på tilbakemelding fra publikum, og håper ingen blir svindlet, sier Løkke, som ennå ikke vet om noen har gått fem på.

- Kundesenteret er informert og kan håndtere denne type henvendelser. Det er veldig bra det blir oppmerksomhet i mediene, det er god kanal å advare mot dette på. Vi ønsker også å legge ut advarsel på ikea.no, men serveren i Sverige holder akkurat nå på med en oppdatering.

Siden fjernet

En gledelig nyhet i det heller triste, er at siden i løpet av torsdag morgen ble blokkert av flere nettlesere, og senere fjernet fra serveren.

"This account was terminated for terms infringement or bad file permissions have been set by account owner" står det å lese på siden som eposten lenker til nå.

- Ikea og alle andre seriøse aktører vil aldri be folk om å oppgi informasjon på denne måten, så vi støtter oss på blant annet Forbrukerombudets tips når det gjelder slike epost, avslutter Løkke.

Les om:

Sikkerhet