Ikke klikk her

Ikke klikk her

Du har vunnet en million euro!

Europeere la seg fremdeles alt for ofte friste av spammeldinger med lotterigevinster. Epost med beskjeden om at du har vunnet mye penger, ofte fra Nigeria, får alle inn i innboksen. Det viser seg at mange ikke greier å la være å klikke på dem, ifølge en ny undersøkelse.

Det er Microsoft som har gjennomført undersøkelsen blant 3600 brukere i hele Europa. Hele 16 prosent av alle nettbrukere svarer at de har klikket seg videre fra spam-epost med lotteri-innhold. Tre prosent har tapt penger på slike henvendelser ved å gi opp kredittkortnumre eller overført pengene på en annen måte.

Ifølge Microsoft er rundt 50 prosent av alle spammeldinger relatert til svindellotterier. Det er som oftest Yahoo- eller Hotmail-kontoer som spammes. Tar man kontakt med svindlere, får man opplyst at man først må overføre en "administrativ kostnad". De som gjør det hører aldri noe mer, og pengene er borte.

Lotteriene bruker ekte navn, som UK National Lottery, for å fronte denne formen for spamming. Microsofts sikkerhetssjef Ed Gibson sier i undersøkelsen at det er bekymringsverdig at fremdeles såpass mange nettbrukere går i fellene til svindlerne.

Les om:

Sikkerhet