Info-lekkasje rammer 25 millioner briter

Info-lekkasje rammer 25 millioner briter

Skatteopplysninger om halve Storbritannias befolkning er på avveie. Opplysninger ble ikke fjernet fordi myndighetene ville spare penger.

Den britiske regjeringen er under nytt press etter at to cd-er med skiver med data om halve landets befolkning ble borte. Skattemyndighetene unnlot på fjerne følsomme opplysnigner fra cd-ene - for å spare penger.

Cd-ene forsvant i posten og hendelsen ble ikke oppdaget før tre uker senere. Det er ennå ikke avklart hvem som står bak tabben. Men Paul Gray, direktøren for britenes svar på Skatteetaten (HMRC - Her Majesty's Revenue and Customs), har tatt på seg ansvaret og sa tirsdag opp jobben.

HMRC fulgte ikke riktige prosedyrer for dataoverføring, ifølge finansminister Alistair Darling. Etaten overlot cd-ene, som skulle til den britiske riksrevisjonen, til kurerselskapet TNT uten først å registrere platene.

Da de første cd-ene ikke ankom mottakeren, ble det sendt to nye med samme innhold som heller aldri ankom.

- Dette skulle aldri hendt, sier Darling ifølge Zdnet.

LES OGSÅ: Slakter sikkerhetsbransjen

Riksrevisjonen hadde bedt om å få tilsendt opplysningene, men ba samtidig om at sensitive data, som kontonumre, ble fjernet først. S kattemyndighetene mente at jobben med å fjerne disse dataene ville bli så kostbar at de heller sendte komplette datasett, med såvel navn som adresse, fødselsnummer og kontoinformasjon. Det er ingen tegn så langt på at opplysnigene har havnet hos kriminelle.

Den politiske opposisjonen krever nå at finansministeren avgir forklaring til parlamentet.

Les om:

Sikkerhet