Innbrudd hos Monster.com

Innbrudd hos Monster.com

Jobbportalen Monster.com oppfordrer alle brukerne til å endre sine passord etter innbrudd.

Oppdatert tirsdag kl. 07:10 med kommentarer fra Monster Scandinavia, red.anm.

Jobbportalen Monster.com oppfordrer brukere til å endre sine passord. Epost, navn, fødselsdato, kjønn, etnisitet, telefonnummer og i visse tilfeller informasjon om statsborgerskap er stjålet fra nettstedets database.

Ifølge talskvinne Nikki Richardson foreligger det ingen planer om å sende ut epost om innbruddet til samtlige brukere, ettersom selskapet anser det som nok å legge ut beskjed på nettsiden, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste. Selskapet har foreløpig ikke funnet tegn til misbruk av dataene.

Taus om omfang

Richardson sier selskapet har tatt grep i kjølvannet av innbruddet, men vil ikke konkretisere hva, ettersom selskapet ikke diskuterer sikkerhetsprosedyrer i offentlighet og fordi tilfellet fortsatt er under etterforskning.

Hvor mye data som er stjålet vil selskapet heller ikke ut med. Personnumre skal ikke være stjålet, ettersom Monster.com ikke forholder seg til dette.

Monsters Norske avdeling har blitt bedt om å sende alle pressehenvendelser om saken videre til markedssjef for Scandinavia, Stefan Rizvi, som sitter ved hovedkontoret i Sverige. Han er ordknapp per epost:

- Hvor mange kunder har Monster i Norge?

- Det kan jeg dessverre ikke svare på, ettersom det er beskyttet forretningsinformasjon, skriver Rizvi til Computerworld.

- I hvilken grad er disse berørt av innbruddet?

- For å være på den absolutt sikre siden har vi valgt å annonsere dette til alle våre kunder.

- Hvordan skjedde innbruddet?

- På grunn av den pågående utredningen og for å beskytte integriteten av våre sikkerhetssystem, kan vi ikke kommunisere spesifikke detaljer rundt dette, sier Rizvi, som understreker at cv og annen kundedata av transaksjonell karakter ikke er berørt.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Monster.com får uønsket besøk. I 2007 fikk hackere fatt i brukernavn og passord til bedrifter, og brukte så dette til å fiske ut info om jobbsøkere. Deretter ble jobbsøkerne utsatt for svindelforsøk. I et annet angrep på nettsiden, ble enkelte sider på Monster.com brukt for automatisk å laste ned virus til intetanende brukere

Les om:

Sikkerhet