Innbruddstyven vet når du ikke er hjemme

Innbruddstyven vet når du ikke er hjemme

Twitter og Facebook er en gullgruve av informasjon for innbruddstyver.

Sosiale nettverkssider er en verdifull informasjonskilde for kriminelle, ettersom mange brukere ukritisk publiserer sine adresser, gjøremål og reiseplaner, skriver den britiske avisen Telegraph.

LES OGSÅ:

Skjul Facebook-profilen din fra Google

Ikke som i gamle dager

En spørreundersøkelse blant 50 tidligere kriminelle, gjennomført av forsikringsselskapet More Than, avslører at mange innbruddstyver gjør grundige undersøkelser før de forsøker å stjele fra private hjem. Sosiale nettverk har gjort det enklere for kriminelle å finne informasjon før et innbrudd.

- I gamle dager kunne man kjøpe informasjon fra postmannen eller avisbudet, om hvem som var bortreist på ferie. Nå er folk på internett og forteller at de er på vei til flyplassen, hvor de drikker kaffe, hva som helst, sier den tidligere innbruddstyven Richard Taylor, som nå har blitt prest, til Telegraph.

LES OGSÅ:

Blokker eksen din fra internett

Moderne innbruddstyver

I spørreundersøkelsen sa 68 prosent av de spurte at de samlet informasjon om offerets hjem og daglige rutiner i forkant av et innbrudd. 12 prosent av de tidligere kriminelle sa at de hadde brukt sosiale nettverkssider for å skaffe seg informasjon, et tall som sannsynligvis er adskillig høyere for dagens moderne og internettkyndige innbruddstyver, tror Telegraph.

Sikkerhet