Integrerer trådløse aksesspunkter med brannmurer

Integrerer trådløse aksesspunkter med brannmurer

SonicWall har lansert nye trådløse aksesspunkter som kan integreres med eksisterende brannmurer.

Det er to nye trådløse dual-band-aksesspunkter som selskapet nå har lansert i sin SonicPoint-serie. De to nye modellene er navngitt SonicPoint-Ni og SonicPoint-Ne, og er i hovedsak rettet mot store og små bedrifter, samt distribuerte trådløse nettverk.

Begge modellene er 802.11n-kompatible og trives i følge selskapet godt sammen med de eksisterende modellene i TZ, NSA og E-Class NSA-familiene. Dette er mulig på grunn av den innebygde styringsenheten for aksesspunkter som finnes i alle brannmurer fra SonicWall. Dermed kan man håndtere både trådløse og faste nettverk fra en og samme brannmurenhet.

Med SonicPoint-Ni og SonicPoint-Ne kan bedrifter kontrollere og prioritere trådløs tilgang til forretningssystemer, og nedprioritere ikke-forretningskritiske applikasjoner og tilgang til nettsteder som krever mye båndbredde (for eksempel onlinespill og audio/video), skriver selskapet i en pressemelding.

Det er mulig for it-ansvarlige å fordele rettigheter til spesifikke brukere og grupper som behøver å få tilgang til viktige typer programmer, og samtidig begrense tilgangen for andrebrukere og grupper etter behov.

Aksesspunktene administreres via de eksisterende brannmurene, og kan således bruke sikre tilkoblinger via funksjoner som Gateway Anti-Virus, inntrengningsbeskyttelse (IPS), anti-spyware og innholdsfiltrering.

Løsningene støtter trådløse krypteringsstandarder, forebygger inntrengning i nettverket og oppdager uegnede aksesspunkter. De nye SonicPoint-løsningene inkluderer også brannmurmuligheter som Application Intelligence and Control for distribuerte trådløse nettverk.

Aksesspunktene kan operere i 2,4 eller 5 GHz-områdene og gi hastigheter på opptil 300 Mbps. SonicPoint-Ne er utstyrt med tre eksterne antenner, mens SonicPoint-Ni er laget med interne antenner. Alle kan imidlertid benytte seg av 802.3af Power over Ethernet (PoE). Prisene strekker seg fra 2300 kroner til 3400 kroner.

Mer informasjon: http://www.sonicwall.com/us/products/12268.html .

Les om:

Sikkerhet