Intel kjøper McAfee for 47 milliarder

Intel kjøper McAfee for 47 milliarder

Gigantoppkjøpet skal integrere sikkerhet i alt fra pc-er til tv-er.

Intel har blitt enige med McAfee om å kjøpe selskapet for 7,68 milliarder dollar, eller svimlende 47,15 milliarder norske kroner.

Oppkjøpet gjøres ifølge Intel på grunn av "sikkerhetens fundamentale rolle i internett-basert informasjonsbehandling".

Sikkerhet viktigst

Intel mener sikkerhetsaspektet ikke blir tilfredsstillende møtt nå som en rekke enheter som tv-er, biler, medisinske aparater og tv-er kobler seg på nettet.

- Tidligere har energieffektiv ytelse og oppkoblingsmuligheter definert behovene. Om man ser fremover, vil sikkerhet bli den tredje pilaren folk krever, sier Intel-direktør Paul Otellini i en pressemelding.

Han vil ta sikkerhetsteknologiene fra McAfee inn i deres produkter, og håper med dette å gjøre et gjennombrudd i jobben med å møte truslene fra nettet.

Internett-enheter

- Sikkerhetslandskapet har endret seg dramatisk i løpet av de siste årene, med millioner av trusler som dukker opp hver måned, sier McAfee-direktør Dave DeWalt.

De blir nå et heleid datterselskap under Intel.

- Vi tror dette oppkjøpet vil resultere i at vi kan levere sikrere og tryggere opplevelser på enheter som kan koble seg på internett.

Lite detaljer

Intel forteller at de vil bruke sin maskinvare i samarbeid med McAfees programvare for å øke sikkerheten på diverse enheter, tjenester og programvare.

McAfee har allerede løsninger for blant annet smarttelefoner.

Det jobber i dag 6100 ansatte i sikkerhetsselskapet, som omsatte for rundt to milliarder dollar i fjor.

Her snakker Intel og McAfee om oppkjøpet på Youtube:

Sikkerhet