Intel kjøper Nordic Edge

Intel kjøper Nordic Edge

Intel betaler 250 millioner svenske kroner for Nordic Edge, som produserer sikkerhetsløsninger til nettskyen.

Det svenske selskapet Nordic Edge produserer identitets- og innloggingsløsninger basert på to-faktors autentisering, rollebasert administrasjon, synkronisering og provisioning.

I forrige uke ble det kjent at Intel skulle være interessert i å kjøpe selskapet. På fredag ble kjøpet fullført, og ifølge en kilde som svenske Dagens Industri referer endte prislappen på mer enn 250 millioner svenske kroner, tilsvarende 217 millioner norske kroner.

Dagens Industri påpeker at det er en uvanlig høy pris på et selskap med rundt 20 ansatte og en omsetning på 32 millioner svenske kroner i 2009.

- Intels policy er at de ikke kommenterer kjøpssummen. Vi må forholde oss til det, men vi er fornøyde, sier administrerende direktør i Nordic Edge, Jim Carlsson, til DI.se.

Rask vekst

Nordic Edge har vokst raskt siden oppstarten i 2002. Ifølge DI.se kan store kontrakter med selskaper som Volvo og Google kan få ha bidratt til at it-kjempen har fått øynene opp for det lille, Stockholms-baserte selskapet.

Jim Carlsson mener det finnes flere grunner til at Intel velger å investere i det forholdsvis lille selskapet.

- Intel har fulgt med på sikkerhetsbransjen i flere år, og nå falt loddet på oss, sier han.

- Vi er langt foran i vårt felt i Sverige og begynner nå også å nå ut i verden. Vi er til stede i 25 land og har en stor sikkerhet i vår teknologi. Intel har foretatt en grundig gjennomgang av teknologien.

Blir i Sverige

Blant Nordic Edges mest populære produkter er et innloggingsløsning til cloud computing-tjenester som skal forhindre at uvedkommende får tilgang på sensitiv informasjon.

- Timingen er optimal. Identitetshåndtering til skytjenester vil stå sentralt i fremtiden. Det er først nå at kundene begynner å satse på dette, sier Carlsson til DI.se.

Nordic Edge blir et heleid datterselskap av Intel, og vil forbli i Sverige. Ifølge Carlsson innebærer oppkjøpet at selskapet får en sterk eier og muligheten til å ansette flere ressurser med spisskompetanse.

- Vi skal fortsette å vokse, men kraftigere. Men det viktigste er at vi får bli i Sverige og fortsette i samme retning, sier han.

I Norge er det Computerlinks som distribuerer selskapets løsninger.

Sikkerhet