Intensiverer jakten på XP-pirater

Intensiverer jakten på XP-pirater

Glem Vista og Windows 7. Det er XP-piratene Microsoft vil ta med sitt nye aktiveringssystem.

Windows-skaperen Microsoft tilspisser kampen mot XP-piratene. I går gikk selskapet ut med nyheten om at antipiratsystemene skal oppdateres. Det oppdaterte systemet skal fange opp illegale XP-kopier med nystjålne eller forfalskede produktnøkler eller med nye aktiviseringsjukseprogrammer, skriver Computerworld USA.

- Denne utgaven fokuserer på produktutgaven vi oftest finner forfalsket, Windows XP Professional, skriver Alex Kochis, direktør i Microsoft Genuine Windows-gruppen (WGA) i sin blogg.

Xp superpop

Om du blir «fakket» av WGA-systemet vil bakgrunnen på skrivebordet bli svart. I tillegg vil det konstant stå en beskjed nederst i høyre hjørne av skjermen som sier at du har en piratutgave. I tillegg vil det stadig vekk andre beskjeder på startmenyen.

Selv om Microsoft i fjor forsøkte å stoppe salget av XP, og neste måned vil snevre inn supporten, har selskapet roet seg flere ganger siden den gang ettersom kunder krever XP fremfor Vista på nye maskiner. Windows XP Professional er eneste versjon Microsoft lar brukere og leverandører nedgradere fra Vista.

XP er også den versjonen piratene foretrekker.

Også i den virkelige verden

I oktober i fjor gikk Microsoft-topp Steve Ballmer ut med et tips om å vente med å oppgradere fra Vista, som har blitt kåret til årets fiasko, og i stedet vente til Windows 7 kommer.

I tillegg til antipiratsystemet går Microsoft også til verks i den fysiske verden: Microsoft har blant annet alliert seg med Tollvesenet i Norge for å avdekke piratkopier på vei inn til landet.

Sikkerhet