iPhone 4 hacket under Pwn2Own

iPhone 4 hacket under Pwn2Own

Men ingen forsøkte å knekke Android og Windows Phone 7.

Sikkerheten i iPhone 4 og RIM BlackBerry Torch 9800 måtte gi tapt mot hackere torsdag.

iPhone 4 måtte gi tapt mot en hackerduo fra Independent Security Evaluators. Den ene, Charlie Miller, er den første som har vunnet hackerpremier fire år på rad i disse konkurransene.

- Vanligvis har vi et sikkerhetshull klar måneder i forveien. Denne gangen måtte vi jobbe natten før for å knekke iPhone 4, sier Miller til amerikanske Computerworld.

Ukjent hull

Hva sikkerhetshullet i iPhone egentlig består i, må vi vente en stund for å få vite. Hackerne som deltar i konkurransen kan ikke dele informasjon om angrepskoder eller metoder. Informasjonen overgis til HP Tippingpoint som sponser konferansen. Selskapet rapporterer funnene videre til leverandørene av produktene og gir dem seks måneder til å tette alle hull. Deretter slipper HP Tippingpoint informasjonen ut i det fri.

BlackBerry ble knekt av et internasjonalt team av eksperter. To av dem som deltok mot BlackBerry, knekte iPhone 3GS i fjor.

Begge hackergruppene mottar 15.000 dollar i pengepremier, i tillegg til at de får beholde telefonene de har knekt.

Slapp unna

Utfordringene om å knekke Android-baserte Samsung Nexus S og Windows Phone 7-baserte Dell Venue ble ikke møtt.

De som hadde meldt seg for å knekke en eller begge telefonene, meldte forfall til sikkerhetskonferansen, eller dukket ikke opp.

Sikkerhet