Iphone kan hackes på under minuttet

Iphone kan hackes på under minuttet

Sikkerhetseksperter har funnet opp en måte som gjør det mulig å hacke seg inn i Iphonen din på kort tid.

Apple har lenge blitt sett på som et av de ledende selskapene for sikkerhet på mobile enheter, men nå har en gruppe forskere fra Georgia Institute of Technology i USA funnet ut noe som endre på dette. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Forskerne som skal delta i sikkerhetskonferansen Black hat i neste måned, sier at de har funnet noe som gjør det mulig å modifisere en Iphone-lader og deretter hacke en Iphone på mindre enn ett minutt.

USB

Ifølge forskerne bruker de USB-standarden i laderen for å omgå sikkerheten i Iphone. Når de har kommet seg gjennom her, er det mulig å installere skadelig kode på telefonen som ikke merkes av brukeren.

- Til tross for en mengder sikkerhetsmekanismer, har vi lykkes å installere ondsinnet kode på en av Apples nyeste enheter med den siste versjonen av IOS. Alle brukere har rammes av dette da metoden inne er basert på en jailbreak eller annen modifisering, skriver forskerne på nettsiden til Black Hat.

Installerer skadelig kode

For å utføre hacket, har forskerne laget en lader som har fått navnet Mactans, som ser identisk ut som Apples egen lader . Forskjellen er at den er utstyrt med en spesiell maskinvare som kan installere ondsinnet kode når det er koblet til.

Forskerne planlegger å demonstrere dette på Black Hat-konferansen som skjer en gang mellom juli og august i år.