iPhone-kryptering slaktes

iPhone-kryptering slaktes

Utviklere kritiserer iPhones kryptering som viser seg å være altfor lett å omgå.

Nye iPhone 3GS kommer med en krypteringsfunksjon som beskytter sensitiv informasjon som er lagret på telefonen. Men hvor bra er sikkerheten egentlig?

Ikke så veldig, om vi skal tro iPhone-utvikleren Jonathan Zdziarski. I et intervju med Wired går han til hardt angrep mot krypteringen i iPhone, som han mener er «ødelagt».

- Apple har rett i at iPhone 3GS har kryptering, men den er helt ubrukelig når det gjelder sikkerhet, sier Zdziarski til Wired.

Ved å bruke populære «jailbraking»-verktøy som Redsn0w og Purple Ra1n, er det mulig å knekke beskyttelsen på en iPhone 3GS på bare to minutter. Et komplett bilde av hele telefonen kan lages på 45 minutter, skriver Macworld.se.

Zdziarski demonstrerte dette for Wired, som konstaterte at det gikk raskt og uten noen hinder å ta seg inn i en iPhone og komme til informasjonen. Informasjonen kan enkelt overføres til en datamaskin med en SSH-klient, ifølge Zdziarski

- Jeg tror ikke vi utviklere har sett så dårlig implementert kryptering noensinne, sier han.

Likevel er iPhone på full fart inn i forretningsverden. Apples daglige leder Tim Cook sa nylig at nesten 20 prosent av Fortune 100-selskapene har kjøpt 10.000 eller mer iPhone-enheter. Apple er nødt til å gjøre noe med sikkerheten, både for eksisterende kunder og potensielle iPhone-brukere.

MobileMe-tjenesten for å slette innholdet på en stjålet iPhone får også hard kritikk. Ved å fjerne sim-kortet kan en tyv enkelt forhindre at dette skjer.

Sikkerhet