Iphone, Safari, IE8 og Firefox hacket

Iphone, Safari, IE8 og Firefox hacket

Alle lette ofre i hackerkonkurranse. Kun Google Chrome besto testen.

I løpet av fem minutter hadde den italienske studenten Vincenzo Iozzo og sikkerhetsforskeren Ralf-Philipp Weinmann fra Luxembourg klart å knekke sikkerheten i Iphone.

Dermed stakk duoen av med 15.000 dollar, nærmere 90.000 kroner, for førstepremien i mobilkonkurransen, ifølge arrangøren 3Com Tippingpoint.

Senket Safari på ti sekunder

Amerikaneren Charlie Miller, som vant hackerkonkurransen for Mac i 2008 og 2009, senket nettleseren Safari som kjørte på en Macbook Pro med Snow Leopard på bare ti sekunder.

For bragden fikk han en bærbar pc og 10.000 dollar, nesten 60.000 kroner.

Nykommeren Peter Vreugdenhil lyktes med å bryte seg inn i Internet Explorer 8 som kjørte på Windows 7. Metoden blir kalt ”teknisk imponerende” av arrangøren, siden han lyktes med å ta seg forbi den mye omtalte DEP-sikkerheten (Data Execution Prevention) i Windows 7.

Også han fikk 10.000 dollar for jobben.

Kun Google Chrome igjen

En annen tidligere vinner, en tysk it-student kun kjent som Nils, fikk også 10.000 dollar for å hacke Firefox.

I nettleserkonkurransen er det dermed bare Google Chrome som står igjen etter hackerkonkurransens første dag. Den var det visstnok ingen som en gang forsøkte seg på, mens den norske nettleseren Opera er ikke med i konkurransen.

Arrangøren Tippingpoint avslører ikke detaljene i angrepene. De ulike leverandørene betaler for tilgang til angrepskoden og tetter hullene før sikkerhetshullene blir offentlig kjent.

Pwn2own avholdes under sikkerhetskonferansen Cansecwest som går av stabelen i OL-byen Vancouver fra 24.-26. mars.

Sikkerhet