- Iphone vil bli angrepet

- Iphone vil bli angrepet

Apples Iphone kommer til å bli rammet av en rekke angrep, advarer sikkerhetsguru.

Det er Trend Micros sikkerhetsekspert David Perry som kommer med uttalelsen overfor Computerworld.no. Mobiltelefoner har i stor grad vært forskånet for virusangrep og skadelig programvare. Enkelte tilfeller har riktig nok forekommet, men det har ikke vært noe stort problem så langt. Dessuten har de fleste angrepene vært rettet mot operativsystemet Symbian. Dette kan komme til å endre seg med inntoget av Apples superhypede Iphone, tror Perry.

- Da snakker vi ikke om virusangrep, men om spesialiserte metoder rettet mot akkurat det apparatet, sier han.

LES OGSÅ: Microsoft vurderer iPhone-klone

Det er først og fremst telefonens internett-kobling gjør den sårbar for angrep, mener Perry. Det er allerede rapportert om potensielle sikkerhetshull i enkelte av de medfølgende applikasjonene, deriblant nettleseren Safari. Apple har allerede svart på tiltale, ved å slippe en oppdatering til telefonens programvare.

Mac-plattformen har hittil hatt forsvinnende små problemer med virus og annen elendighet. Men med utbredelsen Iphone ser ut til å få, kan det være mer fristende å fokusere på denne plattformen enn tidligere, ettersom telefonen kjører på Mac OS X.

Det er ikke bare David Perry som forventer fiendtlig mobilisering mot Iphone. Charles Miller, mannen som først oppdaget svakheten i Safari, sa på konferansen Black Hat i august at Apples sikkerhetspraksis er mangelfull, og at selskapet har gjort hele OS X-plattformen sårbar.

Les om:

Sikkerhet