Ironport inn i Norge

Ironport inn i Norge

Cisco-eide Ironport Systems skal selge it-sikkerhet til norske bedrifter gjennom Datametrix.

Ignis-eide Datametrix styrker sin satsning på sikkerhetsløsninger på gatewaynivå gjennom et nytt leverandørsamarbeid med Cisco-eide Ironport Systems. Det er særlig løsninger for internett- og e-postsikkerhet Datametrix og Ironport nå tar ut i det norske markedet.

Det finnes mange estimater på hvor mye spam utgjør av den totale internettrafikken. Alle disse estimatene sier 80 prosent eller mer, og mengden dobler seg annethvert år. Samtidig øker phishing og annen nettkriminalitet.

160 millioner spammail

Ifølge Ironport Security Index nådde man i april 160 milliarder spammail om dagen i verden, og Ironport med sine 700 ansatte satser nå for fullt i Norge, blant annet gjennom et tett samarbeid med Datametrix.

- De leverer blant annet markedsledende produkter innen det vi vil kalle ”hverdagslige sikkerhetsutfordringer” for norske bedrifter, såsom spam og phishing, sier direktør for produkt- og forretningsutvikling i Datametrix, Geir Kalleberg, i en pressemelding.

Senderbase

Det er særlig systemet Senderbase som skal gjøre Ironport unikt. Senderbase overvåker 30 prosent av all web- og mailtrafikk i verden, og ondsinnet trafikk rapporteres umiddelbart inn i basen.

- Ironport stopper over 98 prosent av all spam og mindre enn en per million legitim e-post. Dette er vi de eneste som kan tilby, hevder selskapets nordiske salgssjef, Henrik Davidsson.

Les om:

Sikkerhet